c s a l á d r ó lKét szép gyermekem született.
Dea lányom születésének 1984-ben örülhettünk.Felnöttként is olyan , amilyen kicsi gyerekként volt: makacs, öntörvényü, a saját elképzelései alapján müködö, erős emberke.
Üzenet :
"Ne add fel álmaidat ábrándjaidat! Ne engedd, hogy az élet elvágja zsineged, mielött felorsóznád azokat az álmokat! Tartsd feszesen és orsózz, ne add fel, kapaszkodj bele a hálóba, s ha a már benne lévö álmok kiszökkennének, ugorj vízbe és ússzál utánuk, életed kockáztatásával is, de ne engedd öket elszökni!"    (Justin Daniels)
Fiam, Ádám, 1987-es születésével javított a nemek arányán családunkban. Ő is a saját útját járó, értékes, és mint családunk tagjai: mindent kibíró ember lett.
Üzenet:
"Egy idö után megtanulod a finom különbségtételt a kézfogás és az önfeladás között. És megtanulod, hogy a vonzalom nem azonos a szerelemmel és a társaság a biztonsággal. És kezded megérteni, hogy a csók nem pecsét és a bók nem esküszó. És hozzászoksz, hogy emelt fövel és nyitott szemmel fogadd a vereséget, a felnött méltóságával, nem pedig a gyermek kétségbeesésével. És belejössz, hogy minden tervedet a mára alapozd, mert a holnap talaja túl ingatag ehhez. Egy idö után kitapasztalod, hogy még a napsugár is éget, ha túl sokáig ér. Müveld hát saját kertecskédet, magad ékesítsd fel a lelked, ne mástól várd, hogy virágot hozzon neked! És tanuld meg, hogy valóban nagyon sokat kibírsz... Hogy valóban erös vagy! És valóban értékes! "(Veronica A. Shoffstall)
Sok nehéz évet tudhatunk magunk mögött - de a család azért család, hogy mindezt közösen vészeljük át. Ezek az évek megedzettek, összébb kovácsoltak bennünket - az örömteli, gyönyörü idöszakok pedig segítenek abban, hogy az elkövetkezendö nehézségeken úrrá legyünk...Szüleink már fentről vigyáznak ránk. Akivel a mai napig osztozunk örömben-bánatban, az a Hugom. Tündéri óvó néni.  Olyan ember, Testvér, amilyet mindenki szeretne magának. A Zala Megyei Népművészeti Egyesület tagja - 2014 - től. Csodálatos hobbijai vannak - ismerd meg közelebbről, és igazat adsz nekem. Katt a bannerre! :) Türelem, lassan tölt be....
              
Ez a szépséges tündérke még ismerkedik a világgal. Aranyos, jószívű, jólelkű kislány az unokám, a család legkisebb nőtagja. Minden érdekli a körülötte forgó világból, szivacsként szívja magába az információkat, amiket aztán megoszt mindenkivel. Természetesen, ilyenkor már hozzáfűzi a saját kis gondolatait, elképzeléseit is.
Kézműveskedik is sokat - rajzol, gyurmázik. Olyan ici-pici figurákat tud készíteni, hogy az ember szinte fél megfogni őket.
Ügyesen tornázik, görkorizik, focizik, a mozgásnak minden formáját szereti.  Nagy túrázó - 5 és fél évesen teljesítette a "Gerecse 50" 10 km-es, 6 és fél évesen a 20 km-es távját.
Néha minden különösebb ok nélkül dalra fakad. A repertoár elénekeltével olyan, mint egy boldog kis manó.
Tündérbabám kisöccse, Andris.  Kicsi ő még ahhoz, hogy ódákat lehessen zengeni a  szépségén kívül bármiről. Jókedvű, kiegyensúlyozott baba.
   

Unokaöcsém, keresztfiam István - akit nagyon sokáig csak "Bömbi"-nek hívott a család - már kiskamasz. Anyja nyomdokaiban haladva már kiskorában mézeskalácsot sütött, tojást festett, később kipróbálta a fazekaskorongot is. Rendszeresen saját kezűleg készít ajándékokat - mindenkinek személyre szólót.
Néptáncol, furulyázik és klarinétozik.
A Kaláka zenéjén nőtt fel, rendszeres résztvevője a Művészetek Völgyének, a különféle népi sátoros ünnepeknek, csoportosulásoknak. Anyukájával egyidőben vették fel a Zala Megyei Népművészeti Egyesület tagjainak sorába. :)

Friss hobbija a fotózás - és nem is akármilyen képeket kattint!
Jó szeme és főleg szíve van a világ szépségeinek befogadására.
Ezeket a fotókat minden különösebb rendszerezést nélkülözve gyűjtöttem ebbe az animációba. Van még ott, ahol ezek voltak...legtöbbjük az emlékeinkben és szívünkben.
Többen nincsenek már közöttünk - de az emlékezés, és a szeretet nem halványul. 
Vannak köztük szorosan vett családi képek - nagyszüleimről, szüleimről,  testvéremről, férjemről,  gyerekeimről, és persze rólam is - és a "történelem előtti idők" általános iskolai képei is megtalálhatóak itt.
 Szép volt, rég volt - igaz volt.